Tankönyvrendelés friss információk

Kategória: Iskola

Kedves Szülők!

Április 10-én megjelentek a 2014/2015-ös tanévre rendelhető tankönyvek a könyvtárellátó elektronikus felületén. Iskolánkban az 1., 2. valamint az 5. és 6. évfolyamokra már az új kerettantervekhez készült kiadványokat rendeljük, míg a többi évfolyamon a „kifutó” tankönyvek választhatók.

Fontos változás még, hogy a tankönyvpiac átrendeződése miatt - a számunkra a fenntartó által javasolt listán - az Apáczai Kiadó és a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó kiadványai, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) kísérleti tankönyvei rendelhetőek az új kerettantervhez kapcsolódóan. A többi évfolyamon még néhány más kiadó termékeiből is választhatunk.

Sajnos azonban el kell köszönnünk a Mozaik Kiadó felső tagozatos Sokszínű matematika sorozatától, illetve a negyedik évfolyamos tankönyvcsaládtól. Így nem lesz lehetőségünk - az egyébként színvonalas - digitális tartalmak (MozaBook, MozaWeb) alkalmazására sem.

A tankönyvrendelés további ütemezése:

-      a tankönyvek tényleges megrendeléséről minden gyermek a tavaszi szünet utáni első tanítási napon megkapja a tankönyvrendelési lapot,

-      a szülő feladata, hogy ezen a lapon ellenőrizze: minden könyv szerepel-e a listán, amit korábban kértek,

-      a szülő ellenőrizze azt is, hogy az ingyenességet bejelölték-e tankönyvrendelési lapon (amennyiben jogosultak rá, és a jogosultságot korábban igazolták már),

-      a nyelvkönyvek rendelését minden diák a nyelvtanárral egyeztette, ennek megfelelően készültek a rendelések,

-      a nyolcadik évfolyam angol könyvét (amennyiben kell egyáltalán rendelni) a nyelvtanárral kell egyeztetni külön!!,

-      felső tagozaton a matematika tankönyv megváltozott, már az új matematika tankönyv szerepel a kiadott listán (ezt azoknak a diákoknak is megrendeljük, akik a korábbi tankönyvet nem kérték, mert pl. a tesónak már megvolt)

-      a 7-8. évfolyamon nyelvtan könyvet kellett pluszban rendelni, akinek nem kell, az feltétlenül jelezze

Egyúttal kérem a kedves szülőket, hogy támogassák az iskolai könyvtárunkat! A jelenlegi tanév végén a későbbiekben már nem használt tankönyveket lehetőség szerint adják át iskolánknak, hogy a kifutó, de még jövőre is használatos kiadványokat ne kelljen teljes létszámnak megrendelnünk.

Támogató együttműködésüket előre is köszönöm!

Tisztelettel: Tar József, igazgató